Районен кмет яхна колело за Седмицата на мобилността (СНИМКИ)

Европейската седмица на мобилността стартира с демонстрация в АИС „Каменица“

Ученици от 6 клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ посетиха автоматичната станция за измерване на показателите, определящи качеството на атмосферния въздух в парк „Каменица” в Пловдив. Инициативата за провеждането на отворени врати в АИС „Каменица“ е на РИОСВ – Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда.

Експертът от Регионалната лаборатория Донка Караджова представи апаратурата  и обясни на децата как се измерват основните показатели за чистота на атмосферния въздух – серен диоксид, азотни оксиди, озон, бензен и фини прахови частици. Тя посочи, че основни замърсители на въздуха в града е автомобилният транспорт, а през зимата – отоплението с твърди горива. Учениците обещаха, че ще посъветват родителите си по-рядко да използват личните си автомобили и ще се движат пеша или с велосипеди из града.

С информационния ден в АИС „Каменица“ започна кампанията за Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември), която тази година преминава под мотото „Комбинирай, движи се!“.

В детска градина „Светла“ отбелязаха на колела Седмицата на мобилността

В пловдивския район „Западен“ пък районният кмет Димитър Колев яхна колело, заедно с децата от ДГ „Светла“. Днешният ден се превърна в истински празник за възпитаниците на детската градина. С много смях и игри те се запознаха с правилата, които трябва да спазват, когато се придвижват на велосипед или тротинетка по улиците.

1 2

Подобни статии

Top