Районна прокуратура наблюдава случая с побоя над осмокласник в ПГБТ-Пловдив - DC news

Районна прокуратура наблюдава случая с побоя над осмокласник в ПГБТ-Пловдив

Образувано е досъдебно производство за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди

Досъдебно производство за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди е образувано в пловдивската полиция под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. Това съобщиха за DCNEWS от прокуратурата.

Както по-рано днес DCNEWS съобщи осмокласник от гимназията по битова техника е в болница, след като е бил ударен от десетокласник край училището, паднал и ударил главата си. В резултат на това момчето е прието в УМБАЛ „Св. Георги“ с комоцио.

Агресия в училище: Пребиха осмокласник в ПГБТ-Пловдив

Драмата тръгнала от разправия между пострадалото момче и други, по-големи гимназисти, които му предложили да купи учебниците им. Тъй като ученикът  вече се бил снабдил с учебници, отказал. Двете момчета му се подиграли, започнала се разправия и по-големите повикали десетокласник, който забил юмрук в лицето на осмокласника, който паднал назад и ударил главата си в земята.

Пострадалият ученик бил откаран в болницата, с насинени очи, оказало се, че има и комоцио, обясни тази сутрин пред NOVA баща му Красимир Наков.

Междувременно днес в училището влязоха полицаи от Четвърто РУ, които в момента разследват инцидента.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, която трябва да даде вида и размера на телесните повреди, нанесени на момчето, както и механизма за причиняването им, казаха пред репортер на DCNEWS от прокуратурата.

Работата продължава, извършват се активни следствени действия по установяване на фактическата обстановка.

Подобни статии

Top