Районната прокуратура повдигна обвинение на крадеца, спипан в къщата на д-р Иван Димитров

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за опит за кражба от къща в гр. Пловдив

Прокуратурата повдигна обвинение на крадеца, спипан в дома на д-р Иван Димитров снощи. Лекарят стана отново жертва на обир, след като преди три години Жоро Джевизов с прякор Плъха влезе в гаража му и анестезиологът се го застреля с незаконен пистолет. Съдът на два пъти го оправда, предстои делото да се гледа на втора инстанция от Апелативния съд.

Нов обир в дома на д-р Иван Димитров, застрелял Плъха

Снощи докторът и жена се прибрали около 22.00 ч. вкъщи. Когато се върнали, те установили,  че крадецът с инициали Г.Й. се намирал в едно от помещенията на къщата на ул. „Лука Касъров“ зад областната управа в Пловдив. Съпругата на д-р Димитров Жулиета Желязкова подала сигнал на спешния телефон 112 и след малко два патрула на Второ РУ пристигнали на място. Полицаите задържали обирджията. В него били открити ключ за лек автомобил, дистанционно, няколко бутилки с алкохол, връзка със секретни ключове и др.

Днес, 30 ноември 2021 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 37-годишния Г.Й. за това, че на 29.11.2021 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на И.Д., на 52 г., без неговото съгласие, с намерението незаконно да ги присвои. Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Крадецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Обирджията Г.Й. е осъждан. За последно е излязъл от затвора през април 2021 г.

Подобни статии

Top