Районният съд в Пловдив ще решава дали да остави каналджиите, превозвали мигранти с линейка - DC news

Районният съд в Пловдив ще решава дали да остави каналджиите, превозвали мигранти с линейка

Прокуратурата внесе искане в съда за гледане на мярката

Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за задържане на мъжа и жената, обвинени в подпомагане на граждани на Афганистан да преминават незаконно през страната с линейка и задържани в село Труд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

31-годишният мъж и 29-годишната жена са обвинени в това, че на 22.04.2023 г., в с. Труд, обл. Пловдив, в съучастие като съизвършители, с цел да набавят да себе си имотна облага, противозаконно са подпомогнали 23 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже, като три от лицата са под 16 години, да преминават през страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – специален автомобил – линейка, марка „Форд Транзит“.

Младият мъж е привлечен като обвиняем и за това, че на 22.04. 2023 г. в землището на с. Войводиново, обл. Пловдив, на автомагистрала „Тракия“, км 132, в посока към гр. София, противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят задълженията си по извършване на проверка на лица и моторно превозно средство, като не е спрял на подадени от полицейските служители сигнали и предприел активно бягство чрез увеличаване на скоростта на движение на линейката.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание в днешния ден по искането на прокуратурата.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top