Разбиха група за производство и трафик на наркотици (СНИМКИ)

Специализираната прокуратура, ГДБОП и австрийските власти неутрализираха група за производство и трафик на наркотици

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десетима българи за участие в организирана престъпна група за производство на наркотици и трафик на дрогата в Австрия и разпространение в столицата Виена.

Групата е неутрализирана на вчера (13 февруари 2018) при едновременна операция на ГДБОП, ТС БОП-Стара Загора и Специализирана прокуратура в Казанлък, с. Енина и гр. Крън, както и на полицията във Виена.

Двама от групата – ръководителят и един от куриерите, са задържани в австрийската столица в момент на доставяне и получаване на пратка.\

В Австрия са задържани поне още три лица, съпричастни с дейността на групата, но те не са свързани с разследването в България.

Събраните доказателства сочат, че групата е произвеждала и пласирала в Австрия марихуана, амфетамин и метаамфетамин (пико) от януари 2017 г.

Четирима от участниците се грижели за отглеждането на индийския коноп в четири сгради в с. Енина и близка вилна зона. Растенията засаждали в саксии, използвали торове и препарати за ускоряване на растежа им и за подсилване на цъфтежа. Производството било организирано в неголеми количества на повече места, за да се намалят щетите, в случай че полицията
открие някоя от „оранжериите“. Стръкове били изсушавани по домовете на участниците, а готовата марихуана била затваряна в буркани.

1 2

Подобни статии

Top