Разбиха канал за трафик на дрога към Турция, пренасяли я в гуми за тирове (СНИМКИ/ВИДЕО)

В момент на товарене са задържани и иззети 115 кг екстази

Канал за трафик на наркотици от Западна Европа към Пловдив и от Пловдив към Турция бе разбит тази нощ от пловдивски криминалисти, служители на Специализираните полицейски сили, прокуратурата и ДАНС. Това съобщиха на нарочен брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и зам.-директорът на ОДМВР-Пловдив комисар Димитър Събчев.

При проведена акция тази нощ по оперативно дело на ДАНС, са установени и задържани трима криминално проявени и осъждани за пласиране на наркотици пловдивчани и един турчин. При акцията са намерени и иззети 115 кг екстази на стойност 3,5 млн. лв. и други 4 кг марихуана за около 50 000 лв. Дрогата ебила подготвена за износ към Турция и е спипана малко преди натоварването на наркотиците в ТИР в пловдивския квартал „Тракия“. Камионът е трябвало да ги пренесе през границата, складирани в специални тайници в гуми за тирове, които е трябвало да бъдат натоварени в каросерията на въпросния ТИР като резервни гуми.

Оперативното дело на ДАНС е започнало още месец септември, посочи Румен Попов. По думите му, веднъж вече, на 10 декември тази година, при опит за преминаване на турската граница на друг ТИР, е бил арестуван шофьорът на камиона и са били задържани 3,5 кг марихуана. По този случай е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Хасково.

„Тогава, съвместно със служителите на ДАНС, преценихме, че не е необходимо да пристъпваме към реализация, чакайки това по-голямо количество, което вече на практика е част от по-голямото досъдебно производство“, уточни Попов.

1 2

Подобни статии

Top