Разбиха нелегален цех за алкохол край Пловдив (СНИМКИ)

Намерили 22 хил. литра нелегален алкохол

Цех за бутилиране на нелегални алкохолни продукти разби полицията, съвместно с  митнически служители в района на Пловдив, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 23.03.2018 г. е извършена съвместна проверка на служители от Митница Пловдив и служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР Пловдив в обект на територията на област Пловдив.

В хода на проверката в обекта са установени малко повече от 22 000 литра алкохолни продукта, както и наличието на поточна линия за бутилиране.

В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол /спирт/ с алкохолно съдържание от 96,4% vol. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 ml и 700  ml с етикети с надпис „водка“ и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол. Общото количество на открития нелегален етилов алкохол е 229.4 литра.

Другото открито количество от 21 770 литра представлява течност с различен цвят (бял и червен) с мирис на вино. Част от него – общо 5100 литра се е съхранявало в наливно състояние в метален съд, а останалото е било подготвено за изнасяне от обекта – бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети.

В обекта е открита и поточната линия, на която се е извършвала незаконната дейност.

Пред митническите служители не са представени, както документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоките акциз, така и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Всички алкохолни продукти, както и бутилиращата линия са иззети. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъдe образувано административнонаказателно производство по реда на ЗАДС.

За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Снимки: Агенция „Митници“

Подобни статии

Top