Разбиха схема за износ на нелегални цигари за Европа в Пловдив (СНИМКИ)

Иззети са 8 500 кутии цигари, съдържащи 170 хиляди къса

Престъпна схема за износ на нелегални цигари за Европа, разкриха служители на икономическа полиция. Иззети са 170 хиляди къса цигари, старателно скрити в метални кутии за инструменти, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Полицейските служители предприели проверка във връзка с получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие. В хода на проверката в складова база на бул. „Дунав“ под тепетата, в момент на изпращане на пратка, е установен 33-годишен плевенчанин с инициали И. М. И. Мъжът управлявал микробус „Фолксваген Транспортер“, в който били открити 4 бр. палети с опаковани кутии за инструменти, готови за изпращане. В металните кутии, които били заключени, старателно били скрити картонени кутии с цигари Dunhill с български акцизен бандерол.

Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса.

За случая е уведомена пловдивската митница и Районна прокуратура – Пловдив. Автомобилът, натоварен със стоката е транспортиран до митницата, с оглед вземане на отношение по административен ред, а от отдел Икономическа полиция започва проверка по преписка, с оглед установяване на данните за извършеното престъпление.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top