Разчетоха данните от „черната кутия“ на падналия край Шабла МиГ-29

При инцидента в Черно море загина подп. Валентин Терзиев от Асеновград

Данните от „черната кутия“ на падналия в Черно море МиГ-29 са разчетени. Първоначалните резултати потвърждават направените вече заключения на Военна полиция. Това съобщи служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Припомняме, че при инцидента в Черно море загина подп. Валентин Терзиев от Асеновград.

Министърът коментира и инцидента в Чешнегирово, при който загина старши лейтенант Тодор Манчев.

„Сипят се откровени лъжи. Нито Министерството на отбраната, нито Военна полиция са извършвали или имат право да извършват разследване на инцидента, при който се стигна до смъртта на лейтенанта. Разследването се извършва от прокуратурата. Целта е да бъдем уязвени, без да имаме вина“, обясни Панайотов.

Той съобщи още, че в 05.00 ч. тази сутрин на летище София е пристигнал самолет на борда, на който са се намирали група от 22 афганистански и български граждани, които са евакуирани от Исламабад, Пакистан до София, след като преди това са били изтеглени от територията на Афганистан.

Панайотов заяви, че самият той е бил на борда на този самолет. „Сигурно много от вас са забелязали, че вчера не присъствах на отчета на правителството. Бях командирован в Исламабад, за да свърша тази работа”, оповести той.

Източник: NOVA
Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top