Разчистват алеята пред Белодробна болница от проститутките - DC news

Разчистват алеята пред Белодробна болница от проститутките

Община Пловдив и ОДМВР подготвят извънредните парламентарни избори в пълен синхрон

Община Пловдив и Областната дирекция на МВР (ОДМВР) работят вече по организацията и охраната на извънредните парламентарни избори, насрочени за 2 април т.г. Това стана ясно след среща между кмета Здравко Димитров, заместниците му Йордан Ставрев и Тодор Чонов, шефа на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, началника на Пътна полиция Йордан Милушев, началниците на шестте районни управления в града и на Общинска полиция.

„В наше лице имате партньор и се надявам не само около изборите да работим в колаборация. Но ще подчертая, че тази година ще бъдат върнати хартиените бюлетини, очаква се и поставянето на камери във всички избирателни комисии. Заедно трябва да подсигурим охраната и въобще обезпечаването на изборния ден“, заяви градоначалникът, който получи уверението на шефа на ОДМВР, че полицията ще ангажира целия си ресурс за изборния процес.

Старши комисар Костадинов отбеляза още, че предстоят специализирани полицейски акции около нощни заведения и игрални зали, където да се противодейства на разпространението на райски газ. Осигурени са повече екипи, които да работят на терен през тъмната част на денонощието, за да се контролират вандалските прояви, пътните произшествие и т.н.

„Пловдив е един от най-безопасните големи градове у нас по отношение на пътния травматизъм“, заяви от своя страна шефът на Пътна полиция Йордан Милушев. Той отчете 392 тежки катастрофи с петима загинали и 452 ранени през 2022 г. Общият брой на катастрофите е 1133, което е колкото регистрираните ПТП-та през 2021 г., когато имаше по-малко трафик заради ковид ограниченията. Милушев получи уверението на зам.-кмета Тодор Чонов, че местната администрация ще осигури бюджет за закупуването на поне 20 видеорегистратора, които да предостави на полицията за по-доброто контролиране на трафика.

„Планираме да надградим със 100 камери оперативният център на ОП „Общинска охрана“, като полицията ще има достъп до видеонаблюдението, с което се надяваме да подобрим сигурността на пловдивчани и гостите на града“, каза зам.-кметът Йордан Ставрев. Той засегна и друга тема – незаконните сметища. По районите в града има графици кога се извършват проверки, които графици ще бъдат изпратени на районните полицейски управления, за да се включат.

Осветяват района около Белодробна болница

Началникът на V РУП главен инспектор Иван Чочков коментира, че алеята пред Белодробна болница предстои да бъде разчистена от проститутките.

„Благодарим ви за всички сигнали в района на Белодробна болница. Вече работим по проблема – алеята ще бъде осветена, ще се монтират и камери, с което ще я разчистим“, поясни Чочков и допълни, че това ще стане в рамките на следващите 2-3 седмици.

Подобни статии

Top