Раздадоха 100 000 маски на общинските здравни заведения (СНИМКИ) - DC news

Раздадоха 100 000 маски на общинските здравни заведения (СНИМКИ)

Община Пловдив разпредели маски за медиците на първа линия и пет апарата за обдишване

100 000 маски получиха 14 общински лечебни заведения и медицински центрове,  съобщи директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.  Те са дарени от голяма фирма за производство на медицинско оборудване, чието производство е базирано в Пловдив. Дарението вече е доставено в осемте общински ДКЦ, трите медицински центъра, Онкологичния диспансер и болниците МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Свети Мина“.

„Медицинската предпазна маска  е специално проектирана, за да осигури максимална безопасност, а ефективността на филтриране се постига чрез електростатично заредени микрофибри. Оптималната плътност на мембраната гарантира надеждна защита и ниско съпротивление на дишане“, обясни д-р Калинов.

Той припомни, че същата фирма подпомогна с апаратура и двете общински болници, в които се лекуват пациенти с COVID-19 като дари и 5 апарата за обдишване – два за МБАЛ „Св. Мина“ и три за МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Животоспасяващата апаратура вече е монтирана в болничните отделения.

„Предстоят ми разговори за нова съвместна инициатива със същата фирма, която е свързана с превръщането на Спортния диспансер в Национален медицински спортен център с акцент – рехабилитация на пациенти, прекарали тежко COVID-инфекцията и нуждаещи се от допълнителни изследвания и процедури“, съобщи още д-р Калинов.

Подобни статии

Top