Раздадоха 190 стикери в „Деня без автомобили“ в Асеновград

Общински и полицейски служители от Асеновград призоваха: Ходете пеша

За акцията „Ден без автомобили“

Съвместната акция на община Асеновград и РУ – Асеновград изненада туристите, посетили Асеновата крепост през вчерашния ден. Полицейски и общински служители поздравиха пешеходци и шофьори за „Деня без автомобили“, като раздадоха близо 190 стикера.

Посланието, което носеше кампанията, бе да се популяризира ходенето пеша. А причините за пешеходен туризъм са достатъчно много. На първо място, защото е по-здравословно за човешкото тяло и после – за да пазим от замърсяване околната и въздуха.

Стикерите бяха специално надписани: „Община Асеновград и РУ – Асеновград Ви благодарят, че станахте част от кампанията „Ден без автомобили!“. Възползвайки се от безплатния вход за туристическия обект, стотици асеновградчани и гости на града оставиха колите си и изминаха пеша 2-километровия маршрут до туристическия обект. Групи с туристи от Шумен, Бургас и дори Сингапур също посетиха крепостта.

Полицейските служители обясняваха подробно на шофьорите, че целта на акцията е да се популяризира пешеходното придвижване или да се ползва алтернативен транспорт. По този начин ще се намали и броят на пътнотранспортните произшествия. И пешеходци, и шофьори посрещнаха с усмивка жеста.

Подобни статии

Top