Раздадоха 90 килограма шаран в “УМБАЛ-Пловдив”

В “УМБАЛ-Пловдив” бе осветен традиционният курбан за здраве, посветен на Свети Пантелеймон.

Тържественият водосвет бе отслужен от отец Теодосий в параклиса на болницата, който носи името на светеца.

На него присъстваха директорът д-р Аргир Аргиров, главната сестра Елена Симеонова, началници на отделенията, медици и служители.

Всяка година за празника се прави курбан, който се раздава на пациентите и на персонала на лечебното заведение. Този път той бе приготвен от 90 кг шаран в кухненския блок на болницата.

Свещеникът се обърна към медиците да продължат да помагат по молитвите на Свети Пантелеймон. Благослови всички и отправи пожелание в “УМБАЛ-Пловдив” да се раждат повече деца, а болните да оздравяват и да се връщат по домовете си.

С този курбан отправяме нашата признателност, че през последната година болницата се стабилизира и в нея бяха направени редица подобрения, заяви директорът д-р Аргир Аргиров. Той благодари на екипа за всеотдайността, за неуморната и упорита работа в най-тежките моменти за лечебното заведение.

 

 Великомъченик Пантелеймон е закрилник на лекарите и акушерките, учил е при знаменития за онова време лекар Ефросин. След като приел християнското кръщение, получил дара на лечителството и чудотворството. Част от мощите му се пазят в светогорския руски манастир „Свети Панталеймон“.

 

Подобни статии

Top