Раздават 100 трибагреника в Асеновград за Деня на будителите

Общината предоставя на асеновградчани знамената безплатно

Община Асеновград продължава традицията да предоставя напълно безплатно знамена на асеновградчани по повод национални и други големи български празници. Днес – 1-ви ноември, от 10:00 ч., в Деня на народните будители, пред сградата на общинската администрация ще бъдат раздадени 100 броя трибагреници за всеки, желаещ да получи такъв.

Идеята на община Асеновград е градът да се обагри в цветовете на българския трикольор. Призовава се всеки, на когото бъде дадено знаме, да го постави на терасата или в двора си – на открито пространство така, че да се вижда от преминаващите. Получилите българския трибагреник и поставили го на видно място, може да направи снимка и да я изпрати на e-mail: pr_asenovgrad@abv.bg , създаден специално за инициативата. Фотосите ще бъдат излъчени на видеостената, поставена на сградата на община Асеновград, както и ще бъдат публикувани на общинската Facebook страница. Авторите на снимките следва да посочат своите имена.

Целта е в тази пандемична обстановка да се създаде настроение и да се приповдигне родолюбивият дух на асеновградчани. Нека заедно чрез тази акция да се превърнем в съвременни будители и да направим Асеновград по-патриотичен. Инициативата вече се превърна в традиция и ще продължи да се провежда и занапред.

Подобни статии

Top