Раздават дипломите на 90 дентални лекари

С тазгодишния випуск-2018 на ФДМ – Пловдив за първи път се дипломират и първият випуск студенти, чието обучение е изцяло проведено на английски език

На голямата сцена на Пловдивския Драматичeн театър Факултетът по дентална медицина на Медицински университет – Пловдив ще проведе Тържествена промоция на 43-ти випуск лекари по дентална медицина.

90 дипломанти – 68 българи и 22 чужденци (от Гърция, Турция, САЩ, Сърбия) ще получат дипломи и ще положат своя уникален професионален обет – Хипократовата клетва. От този ден те започват професионалната си реализация като «магистри», лекари по дентална медицина.

С тазгодишния випуск-2018 на ФДМ – Пловдив за първи път се дипломират и първият випуск студенти, чието обучение е изцяло проведено на английски език. През 2012 година е акредитирана пред НАОА магистърската програма на английски език по „Дентална медицина“ и стартира англоезичното обучение във пловдивския факултет по дентална медицина.

Тази година завършват първите 14 студенти от англоезичната програма на ФДМ. С най-висок успех е Анти Флигу (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти.

Четирима дипломанти завършват с «отличен» общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити. Средният успех на випуска е «много добър» 4,63.

Виолина Александрова е отличничката на випуска, завършила с най-висок общ успех от следването и 6.00 от държавните изпити. Честта да води полагането на Хипократовата клетва ще има Мария-Луиза Калнева.

На отличилите се студенти ще бъдат връчени предметни награди.

Ректорът на университета – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, и деканът – проф. д-р Георги Тодоров, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност. Според академичния протокол за официален „Промотор на 43-ти випуск“ е избран проф. д-р Явор Калъчев, дм (от катедра „Протетична дентална медицина“).

На тържеството се очаква да присъства Председателят на Комисията по здравеопазване на 44-то Народно събрание – д-р Даниела Дариткова. Официални гости на тържеството ще бъдат д-р Николай Шарков – председател на УС на Български зъболекарски съюз и председателят на Районната колегия на БЗС в Пловдив – д-р Трифон Антонов, както и редица изтъкнати бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Факултета по дентална медицина.

Подобни статии

Top