Разказват „Истории в музея“ за Деня на детето

За пръв път три музея в града се обeдиняват и организират общо събитие,

с което целят да покажат колко голям потенциал за развитие се крие в културния сектор, стига да сме готови да работим заедно, да се подкрепяме и активно да привличаме различни публики.

2019 година, в която Пловдив е Европейска столица на културата, е най-подходящият момент да поставим началото на сътрудничестовото и приятелството между културните институции.

На Деня на детето 01.06.2019 от 9:00 до 18:00 в три от най-големите пловдивски музеи за пръв път ще се проведе обща инициатива под надслов „Истории в музея“.

Програмата започва в Регионалния исторически музей / Експозиция „Съединение на България 1885 година“/ от 9:00 до 13:00 с историята на едно от най-забавните и обичани превозни средства. За по-големите, но още непораснали деца музеят предоставя възможност за игра с добавена реалност.

Регионалният археологически музей ви очаква от 13:00 до 15:00, за да разкриете една вълнуваща загадка от миналото и да създадете своята история за нея.

Събитието завършва в Регионалния природонаучен музей – Пловдив от 15:00 до 18:00, където едно легендарно животно ще ви разкаже своята поучителна история с отворен край.

Призоваваме малки и големи да станат част от трите вълнуващи истории, създадени специално за празника. В центъра на разказа са самите посетители, които ще могат да допринесат със свои идеи, като през това време ще научат интересна и ценна информация за подбраните експонати.

Проявата е вдъхновена от проект „Музеите като социални и образователни пространства. Практически идеи за работа с различни публики“. Едногодишният проект даде възможност на музейни специалисти да се включат в цикъл от 10 семинара, организирани от комисия „Фулбрайт“, фондация „Моят музей“ и фондация „Пловдив 2019“.

Top