Разкриха незаконен цех за олио и склад със стари храни в Труд - DC news

Разкриха незаконен цех за олио и склад със стари храни в Труд

При съвместна проверка на служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд

Разкрит е незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност, обектите се намират в село Труд, съобщиха от полицията в Пловдив тази сутрин.

В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд са открили  незаконен цех за производство на олио. Установено е, че собственик на еднолично дружество държи производствен цех в индустриалната зона. 63 -годишният предприемач произвеждал студено пресовани масла от различни семена, без да има необходимите разрешения и без да спазва хигиенни изисквания.

Изискано е съдействие от областната дирекция по безопасност на храните и 03 РСПАБ-Пловдив. В резултат на проверката е съставен  констативен протокол, издадено е  разпореждане за забрана от ОД БАБХ и предписание от служителите на 03 РСПАБ – Пловдив.

При съвместната работа е проверен и друг склад в индустриалната зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти. Ползвател на склада е 37-годишен пловдивчанин, на когото проверяващите са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана от ОДБАБХ. Хранителните стоки са поставени под забрана ще бъдат унищожени в последстие по процедура, започната от  БАБХ.

Подобни статии

Top