Разкриха перачи на пари и контрабандисти на цигари

Всичко започва от пазарджишкото село Калугерово,  където е открита огромна техника

Пловдивската прокуратура и полицията разкриха група за пране на пари и контрабанда на цигари. При съвместна акция на двете служби в последните дни са извършени 15 претърсвания на  различни места на територията на страната. 23 лица са с обвинения.

Началото е заради съмнения, които  предизвикват двама души от Пловдив. Те живеят охолно и карат скъпи автомобили, въпреки че доходите им не отговарят на този стандарт.

Разкрити са фабрики за производство на цигари в Тутракан, Горна Оряховица и в Дупница.

Всичко започва от пазарджишкото село Калугерово,  където е открита огромна техника за производство на нелегален тютюн. Обемите на производство са значителни- всяка една от фабриките произвежда около 100 хиляди кутии на ден. Били са използвани 13 милиона и 500 хиляди филтъра за производство на 700 000 цигари на седмица. Продукцията се изнасяла и разпространявала на всеки два дни в страната и зад граница. Работата била денонощна, а всички фабрики имали оборудване за непрекъснат работен процес- спални помещения, санитарни възли, готвач. Работниците са били превозвани на три етапа, като са използвани едни и същи камиони. Всяка фабрика е затъмнена с кнауф и разполага със самостоятелни генератори.

Иззети са 42 тона акцизен тютюн, готов за производство на цигари на стойност 7 милиона лева.  Иззети са машини, мотокари, товарни автомобили, микробуси, автомобили, 3 депа за цигари.

За да се разкрият 4-те фабрики са използвани СРС-та.

Установена е печатница във Варна. Има и заведено дело за пране на пари.

Тепърва ще се установява  дали става дума за организирана престъпна група.

 

 

 

Подобни статии

Top