Разкриха в съда ужасяващи подробности за смъртта на моториста Ерол от Асеновград (СНИМКИ)

Шофьорът, прегазил 37-годишния Ерол Мехмед от Асеновград край КЦМ, остава в ареста за постоянно.

Това реши днес тричленен състав на Пловдивския апелативен съд, след като разгледа жалбата на 56-годишния Димитър Иванов срещу определението на окръжните магистрати, с което миналата седмица му бе наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Шофьорът, премазал Ерол от Асеновград край КЦМ, остава в ареста

Шофьорът на буса, минал през катастрофиралия моторист, днес бе доведен с белезници в съдебната зала. Иванов мълча през цялото време, а накрая само помоли съда да бъде пуснат на свобода под парична гаранция.

Според адвокатите му във фаталната нощ на 9 август, около 23 часа Димитър Иванов се прибирал с буса си към дома си в Асеновград. В буса били натоварени газови бутилки, машина за захарен памук и детски играчки. Мъжът правел памук и продавал играчки в града край Чая и там хората добре го познавали. И двамата му защитници не отричаха, че шофьорът е прегазил моториста, но твърдяха, че няма яснота дали Ерол е загинал при падането си на пътя или смъртта му е настъпила след прегазването от буса.

Според юристите тежкият пътен инцидент, заради който Иванов бе оставен зад решетките, е бил предшестван от друг.

Мотористът, който бил в група с други свои събратя, е задминавал лек автомобил с висока скорост, но поради неизвестна причина е паднал на пътя. Адвокатите посочиха, че според свидетелските показания рокерът се е завъртял няколко пъти като „месомелачка“ и се е преобърнал. Гледката е била ужасяваща, но според защитниците Димитър Иванов не е видял какво се е случило заради намалената видимост в района. 

1 2

Подобни статии

Top