Разкриват още 182 легла за лечение на коронавирус в Пловдив и областта

Вижте актуалните данните за разпространение на вируса към днешна дата

Допълнителни 182 легла за лечение на коронавирус са разкрити в Пловдив и областта. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, предаде репортер на DCnews.bg.

55 от тях са за болниците в региона, които приемат COVID пациенти – а именно: в областта това са болницата в Карлово и в Асеновград. Останалите 127 легла са за Община Пловдив. С тях до момента броят на коронавирус леглата в Пловдивска област стават близо 500.

Надявам се те да са напълно достатъчни, за да поемем повечето брой положителни проби. Имаме и достатъчен брой легла за интензивни грижи. Екипите са обезпечени, смятам, че в момента организацията в Пловдив и региона е добра„, коментира Каназирева.

Свободните легла за лечение към този момент са 43, а тези за интензивно лечение – 24. Броят на свободните стаи за непотвърдени с COVID – 19 са 7. Хоспитализираните са 278, 228 от тях са с потвърден коронавирус. 9 души са на интензивно лечение.

Към днешна дата на територията  на Пловдивска област има 14 нови положителни за COVID-19. Едно е новодиагностицираното медицинско лице с вируса; към момента активните случаи на медицински лица са 51. През последното денонощие няма приети в болница пациенти, няма и починали пациенти. Няма нови случаи на ученици и учители. Под карантина се намират 1953 лица, 1115 са на домашно лечение. Оздравелите за изминалото денонощие са 50 души, като общият брой вече е 1951.

Други решения на Медицинския щаб от днес са възобновяване работата на спешните приемни кабинети – от днес в УМБАЛ „Каспела“, до края на седмицата в МБАЛ „Св. Каридад“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“, а от понеделник в УМБАЛ „Пловдив“.

Подобни статии

Top