Разкриват реализацията на важни инфраструктурни проекти за Пловдив в издание на Историческия музей

Ще бъде отчетена реализацията и на проект „Музей-учител-ученик“

Регионален исторически музей – Пловдив  ще представи най-новото научно издание на музея: „Ролята на Община Пловдив за развитие на града през периода 1886 – 1944 година“.

На база неизвестен досега и огромен по обем документален материал, авторът – гл. ас. д-р Стефан Шивачев, разкрива реализацията на най-важните инфраструктурни проекти за града, свързани с водоснабдяването, канализацията, градоустройственото развитие, електрификацията, екологията, транспорта и образованието.

През тези шест десетилетия е натрупан безценен опит, актуален и днес, когато общинското самоуправление отново е най-важният фактор за развитието на града.

На специална пресконференция в РИМ -Пловдив ще бъде отчетена реализацията и на проект „Музей-учител-ученик“, който внася нови елементи от съвременните педагогически техники за работа с ученици в Регионален исторически музей – Пловдив и дава възможност за нови подходи и „посредници“ в музейната среда, за да превърне музея в още по-привлекателно място за посетителите.

Основното финансиране на проекта в размер на 9273 лв. е осигурено от Министерството на културата по конкурсна сесия на тема „Музеят като образователна среда“.

Събитието е в 10.00 часа в зала „Съединение“ на пл. „Съединение“ 1.

Подобни статии

Top