Разпределиха дарените климатици на пострадалите от пороя карловски села - DC news

Разпределиха дарените климатици на пострадалите от пороя карловски села

Разпределението бе утвърдено от първо от Обществения, а след това и от Общинския съвет в Карлово

Общинският съвет в Карлово утвърди на днешната си сесия разпределението на дарените 212 инверторни климатични системи Краун за нуждаещи се от карловските села, пострадали от наводнението на 2 септември 2022 година. Дарението бе направено от министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг.

По предложение на Обществения съвет климатици получават всички нуждаещи се домакинства от първа, втора и трета категория – 6 във Войнягово, 16 в Слатина, 93 в Каравелово и 96 в Богдан, общо – 211. Кой да получи последния уред, ще бъде решено и одобрено на следващи заседания на Обществения и на Общинския съвет.

Местният парламент прие също програми за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, за развитие на туризма, за финансиране на физическото възпитание и спорта и План за младежта.

По предложение на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов бе гласувана сумата от 1500 лева за подпомагане изграждането в молдовския град Тараклия на паметник на Васил Левски, чийто автор е карловският скулптор Димитър Рашков.

Общинският съвет даде съгласие и за изграждане паметник на генерал Никола Иванов в родния му град Калофер. Никола Иванов е генерал от пехотата, началник на Щаба на войската /1894-1896/ и министър на войната /1896-1899/. Командир е на Втора българска армия през Балканските войни /1912-1913/, ръководи и превзема Одринската крепост /март 1913/. Предложението за монумент бе направено от председателя на ОбС – Доньо Тодоров.

Всички решения, приети на първото за 2023 година заседание, ще бъдат публикувани в законоустановения срок на официалната интернет страница на Община Карлово.

Подобни статии

Top