Разработват проект за видеонаблюдение на Сахат тепе

Район „Централен“ предприема мерки, които да допринесат за по-добрия облик на знаковия за Пловдив Данов хълм, както и за безопасността на гражданите.

През настоящата седмица кметът на „Централен“, на чиято територия се намира Сахат тепе, инициира обследване на хълма, на база което ще бъдат разписани конкретни мерки и разработен проект за видеонаблюдение.

„Темата за Сахат тепе е актуална отдавна. Нашарените с графити скали, сгради и часовниковата кула не са приятна гледка за пловдивчани и за всички гости на града. Ще направим всичко възможно тепето отново да бъде привлекателно място за отдих“, коментира Георги Стаменов.

Още през февруари Стаменов се натъква на зазиданата с изтръгнати павета от алеята врата на часовникова кула. Паметникът е нашарен от няколко страни, а табелата с историческата справка за съоръжението е изкъртена.

През пролетта се състояха редица акции на природолюбители, които чистиха Сахат тепе.

Преди броени дни студенти и ученици се включиха в поредното почистване с призив да се грижим за Дановия хълм – зелена зона за отдих и разходки в сърцето на Пловдив.

Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ при Община Пловдив реализира акция по почистване и обозначаване на границите на Дановия хълм.

 

Подобни статии

Top