Разрешават разходките в парковете за всички, противоепидемичните мерки остават

Противоепидемичните мерки, наложени досега, остават

От утре се разрешават разходките в парковете за всички, възстановяват се и трансплантациите. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.

По-рано стана ясно, че правителството е взело решение за обявяване на извънредна епидемична обстановка, считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г.

НА ЖИВО: Въвеждат извънредна епидемична обстановка до 14 юни

„Възползвахме се от възможността, тъй като няма рязка промяна в развитието на болестта. Считаме, че мерките, които сме предлагали досега, трябва да продължат. Правителството смята, че пандемията на COVID-19 представлява опасност за здравето на българските граждани“, обясни здравният министър решенията на правителството на въведе извънредна епидемична обстановка от 14 май до 14 юни.

Решението е внесено в Министерския съвет на базата на оценката за епидемията, направена от главния държавен здравен инспектор, уточни Ананиев.

Сред мотивите за решението на Ананиев е фактът, че не е ясно какво причинява заболяването, както и липсата на лекарство против болестта.

На базата на това решение министърът ще издаде няколко заповеди, групирани в 4 вида.

Те ще бъдат публикувани до 00:00 часа на сайта на Министерство на здравеопазването и започват да функционират от полунощ.

1 2

Подобни статии

Top