Разрешиха повече публика на мачовете!

По стадионите от понеделник може да има до 50% от общия им капацитет за зрители

От 15 юни, понеделник, е разрешено провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито при заетост на местата до 50% от общия им капацитет. Както е известно, при подновяването на първенството стадионите отвориха 30% от капацитети си за зрители.

Със заповед от вчера здравният министър Кирил Ананиев облекчи това положение.

В нея се разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.

Същото условие, за 50 % заетост на местата, се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви,  занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др.

По този начин повече фенове ще могат да гледат на живо любимите си отбори. Пловдивчани обаче останаха ощетени в мачовете за Купата на България. В първите полуфинални срещи носитлят на трофея Локомотив и финалистът Ботев можеха да допускат еднва 30% публика, докато на реваншите столичните отбори ще се радват на по-голяма подкрепа.

Подобни статии

Top