Разширяват пътя Смолян-Пловдив заради отварянето на ГКПП Рудозем-Ксанти

На среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и туристическия бранш в региона той посочи, че промяната в инфраструктурата е видима

Разширяването на главния път между Смолян и Пловдив е най-важният проект, към който сме насочили усилията си. Това заяви областният управител на Смолян Недялко Славов по време на среща между туристическия бранш в региона и министъра на туризма Марияна Николова днес в родопския град.

„Това е изключително важен и необходим проект и аз се надявам неговото стартиране да е бързо, а не следствие от увеличения трафик след отварянето на граничния пункт Рудозем-Ксанти“, подчерта Славов. По думите му това е непосредствената задача, която регионалната власт в Смолян си е поставила за решаване.

Той добави, че стратегическия проект, който се изпълнява в момента в региона е именно този граничен пункт.

По време на срещата областният управител на Смолян Недялко Славов заяви, че е видима промяната в инфраструктурата, тъй като има изцяло обновени пътни връзки между отделните общински центрове и областния град.

„Трябва да работим заедно, за да разкрие Смолянска област целия си потенциал в областта на туризма. За всеки конкретен проблем може да търсите нас, народните представители, за да го представим пред Министерството на туризма. Надявам се да продължим и с инфраструктурните проекти, защото беше направено много за подобряване на пътищата. Имаме още много планове и перспективи за следващите периоди, които се надявам заедно да реализираме“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че заболяемостта в Смолянско от коронавирус е много ниска, с много малък брой хоспитализирани, което дава допълнителна сигурност на туристите, които ще посетят областта този сезон.

От своя страна вицепремиерът Николова съобщи, че правителството предприема редица инициативи, за да бъде облекчен секторът.

Подобни статии

Top