Разширяват Синята зона в Асеновград с 50 нови места

Целта е да се  подобри организацията на паркиране в центъра на града

С още 50 места ще бъде увеличена зоната за платено паркиране в Асеновград. Разширяването обхваща района около НЧ „Родолюбие” в идеалния център на града. Там зоната за платено паркиране ще нарастне с общо 30 паркоместа. 10 места с SMS таксуване ще бъдат ситуирани на улица „Речна“, от кръстовището на улица „Васил Левски“ до улица „Никола Вапцаров“. В същия район, но от кръстовището на улица „Никола Вапцаров“ до Народно читалище „Родолюбие“ ще бъдат разположени още 20 места за паркиране.

Синя зона  ще влезе в сила и за улица „Иларион Макариополски”.

По цялата отсечка от улица „Васил Левски“ до улица „Цар Освободител”  ще бъдат разчертани общо 20 на брой места за платено паркиране.

Платеното паркиране, освен за леки автомобили, важи и за микробуси и камиони.

Целта на въвеждане на посочените зони в централната градска част ще подобри организацията на паркиране, ще бъде улеснен и достъпът на граждани в неравностойно положение до сградите на държавните и общинските институции в града.

За неправилно паркиране само за първото шестмесечие на годината са наложени 335 глоби с фиш, показва справка на Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“.

 

 

Подобни статии

Top