Разследват евентуално отвличане на криптотърговеца Александър Алтънбашев - DC news

Разследват евентуално отвличане на криптотърговеца Александър Алтънбашев

Софийска градска прокуратура ръководи разследването за отвличане на столичен бизнесмен

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Става дума за обявения за издирване от СДВР Александър Алтънбашев. На 24.05.2022 г. в случай на неотложност е образувано досъдебно производство за отвличането му. По данни на прокуратурата той се занимавал с търговия на криптовалута.

Досъдебното производство е образувано от разследващ полицай при 06 РУ-СДВР с първото действие по разследването – разпит като свидетел на лицето, подало сигнала. На 25.05.2022 г. прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) е възложил разследването на разследващ полицай в СДВР, предвид фактическата и правна сложност на случая.

Провеждат се разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на изчезналото лице.

В рамките на вчерашния ден делото е докладвано на дежурен прокурор в СГП, който е отправил искане до Софийски градски съд (СГС) за даване на разрешение за предоставяне на трафични данни от мобилните оператори с оглед установяване местонахождението на изчезналото лице. Искането на прокурора е уважено и СГС е дал разрешение.

Продължават активните действия по разследването за събиране и проверка на доказателства. Проверяват се всички възможни версии. За резултатите обществеността ще бъде информирана.

Припомняме, че полицията издирва Александър Алтънбашев с прякор Ториното. Столичният бизнесмен, занимаващ се с търговия с криптовалути е в неизвестност от 23 май, съобщава DarikNews.

Мъжът е изчезнал след среща в „Младост“. По информация на NOVA последният човек, с когото той е разговарял, е сестра му Теодора. Оттам той трябвало да тръгне по работа за Пловдив.Сигналът за изчезването е подаден от сестра му и приятелката му. След това престанал да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно джиесемът бил изключен.

„Имаме подаден сигнал от негов роднина, че не може да се свърже със своя брат“, разкриват от прокуратурата.

Сигналът по случая е подаден от сестрата на Алтънбашев, припомня NOVA. Пред разследващите тя разказала, че видяла мъж на около 28-30 години да влиза в дома на брат й. Ключ от жилището обаче имала само тя, поради което се усъмнила, че става дума за нещо нередно. Разследващите се съмняват, че непознатият вероятно е търсил флашка с информация, тъй като Алтънбашев е известен в IT средите като търговец на криптовалути и често е коментирал тези теми по медиите.

Близо до жилището на търговеца има камери за видео наблюдение. Те вече са иззети и се проверяват.

Снимка: intrigi.bg

Подобни статии

Top