Разследват майка за изтезаване на 11-месечното й бебе в Мадан

Проверката е започнала след подаден сигнал

Районна прокуратура – Смолян – Териториално отделение – Мадан наблюдава досъдебно производство за изтезаване на 11-месечно бебе. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“, съобщават от пресцентъра на Главна прокуратура.

На 13 януари 2021 г., е бил подаден сигнал, че в гр. Мадан в жилището си,  25-годишна жена е малтретирала 11-месечното си момченце. Според получената информация тя ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

По образуваното досъдебно производство веднага са започнали процесуално-следствени действия, като е установено, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване.  Липсват други травматични увреждания по главата и тялото.

Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия от органите при РУ – Мадан. Уведомени са Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ в гр. Мадан, като е проведен мултидисциплинарен съвет. Разпоредено е от Районна прокуратура – Смолян – Териториално отделение – Мадан изготвянето на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

При събиране на достатъчно доказателства за виновността на майката, ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение.

Подобни статии

Top