Разследват случай с насилие над 11-годишно дете в Кюстендилско

Побоят е станал на градския стадион в Бобошево

Районна прокуратура – Кюстендил води разследване за насилие над ученик в гр. Бобошево, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство по случая е образувано вчера – 21.02.2022 г., в деня на постъпил сигнал от директора на училище в гр. Бобошево, област Кюстендил. В него се посочва за публикуван в интернет пространството видеоклип, съдържащ насилие над дете, учещо в ръководеното от него учебно заведение.

Към настоящия момент е установено, че около 15,30 ч. на 19.02.2022 г., на градския стадион в гр. Бобошево, 11-годишният Г.Н. бил нападнат и заплашен. Момчето било удряно с ритници, юмруци, както и с камшик по гърба.

Наблюдаващият прокурор е възложил на органите на МВР установяване на лица, участващи в инцидента. Незабавно са предприети действия по установяването им. Самоличността на участниците и свидетелите е изяснена.

Проведени са разпити на над 10 деца и директора на училището. Ще бъдат разпитани и други свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на наранявания, причинени на пострадалия. Предстои извършване на видеотехническа експертиза на заснетия клип. Органите на МВР следва да установят наличие на видеокамери в района на местопроизшествието.

За случая е сезиран отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ – Бобошево.

Разследването по случая продължава под надзора на прокуратура.

Подобни статии

Top