Разследват смъртта на двамата горски, загинали при пожара в община Сандански - DC news

Разследват смъртта на двамата горски, загинали при пожара в община Сандански

Третият пострадал е настанен в тежко състояние в „Пирогов“

Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура – Благоевград се води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд. Деянието е квалифицирано като запалване на пожар по непредпазливост, в резултат на което е настъпила смърт.

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 03.08.2021 г., в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на 04.08.2021 г., на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, били открити телата на общинския съветник от Кресна Валентин Димитров, на 46 години и неговият колега от Петрич 33-годишният Антон Гръбчев – и двамата служители в горското стопанство.

Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ, констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Заради трагедията, общините Петрич, Кресна и Сандански обявявиха ден на траур днес.

Снимка: стопкадър видео Sandanski1.com

Подобни статии

Top