Разследват търговия с гласове в Столипиново

Прокуратурата все още събира доказателства

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство, започнато в условията на неотложност, за престъпление по чл. 167, Ал. 1 от НК, за това, че някой е предлагал на другиго имотни облаги с цел да упражни избирателното си право.

Устно на дежурния прокурор е било докладвано, че има установени данни за нарушения по време на изборите на 4 април. С тези данни тепърва предстои прокуратурата да се запознае и анализира и към момента категорично е установено, че не става дума за сегашните избори.

Според запознати собственик на фирма и цех за дограма е агитирал за изборите и е имал лични данни на над 2000 души тефтерите си. Вчера той е бил изведен с белезници.

Днес, 3 юли, е извършено претърсване в цех в Столипиново, откъдето са иззети множество вещи, сред които 11 стъклени дамаджани с алкохол, около 50 чифта маратонки от различни марки. Иззети са пари – около 340 лв., 50 евро и турски лири. Има иззети също два тефтера и една тетрадка.

Към момента не разполагаме с никаква конкретика и нямаме данни за нарушения за предстоящите избори, а имаме данни за нарушения по време на изборите на 4 април, като данните са ни сведени устно. Районна прокуратура е разпоредила в спешен порядък всички материали по това разследване да ни бъдат докладвани, за да видим за какво става дума“, обясни говорителят на районната прокуратура в Пловдив и зам.-районен прокурор Атанас Илиев.

Снимка: стоп кадър „Trafficnews

Подобни статии

Top