Развръзката в групи „В“ и „С“ на Евро 2020 предстои днес

Мачовете са от 19:00 и от 22:00 часа

Четири мача от Евро 2020 ще се изиграят днес, които ще определят крайното класиране в групи „В“ и „С“ на турнира. От 19:00 часа българско време Нидерландия приема Северна Македония в Амстердам в мач без значение, тъй като „оранжевите“ вече си осигуриха първото място в група „С“, докато Северна Македония няма шанс да се измъкне от последното четвърто място.

В другия мач по същото време Украйна и Австрия ще влязат в директна битка за второ място в групата, като равенството ще е достатъчно за украинците. Двубоят ще се играе в Букурещ.

От 22:00 часа Финландия се изправя срещу Белгия в мач, който селекционерът на финландците Марко Канерва описва като „най-важния в историята на страната“. Победа в Санкт Петербург ще осигури на Финландия изненадващо класиране за осминафиналите, а историята е на тяхна страна, тъй като те имат четири победи и три равенства в последните си седем мача с Белгия, чиято последна победа над този съперник е през 1968 година. „Червените дяволи“ се нуждаят от точка, за да си осигурят първото място в групата.

В другия мач в Копенхаген Дания посреща Русия и има нужда от задължителна победа, за да запази шансове да продължи напред.

Програмата на Евро 2020 за понеделник:

19:00, група „С“, Амстердам: Северна Македония – Нидерландия

19:00, група „С“, Букурещ: Украйна – Австрия

22:00, група „В“, Санкт Петербург: Финландия – Белгия

22:00, група „В“, Копенхаген: Дания – Русия.

Подобни статии

Top