Разжалват Лъчо Балтанов като капитан на Ботев (Пловдив)

Тодор Неделев взима капитанската лента днес, Желко Петрович иска да бъдат подновени договорите на Пиргов и Филипов

Загубата от Левски с 1:3 почти сигурно ще се превърне в бенефис на Лъчезар Балтанов като капитан на Ботев (Пловдив). Халфът спомогна за първото попадение на домакините, когато топката рикошира в тялото му и влетя в мрежата зад Аргилашки. Не това обаче са причините, пише kotasport.com.

Юношата на „сините“ има проблеми с формата си. Още при Николай Киров той е давал най-слабите показатели по време на медицинските тестове. Тогава „канарчетата“ се опитваха да компенсират с медикаменти, но подобрение не се е забелязало.

Балтанов се е провалил и на тестовете, които бяха поръчани от Желко Петрович. Черногорецът също се е хванал за главата, когато е видял колко ниско съдържание на хемоглобин има в кръвта. В понеделник силите на Балтанов свършиха в 60-ата минута.

Според запознати до този момент Петрович не искал да пипа лентата от ръката на Лъчо, но се очаква в следващото гостуване на Етър с нея да излезе Тодор Неделев. Очаква се също така да изстине и титулярното място на Балтанов. Това ще стане за сметка на Марко Перван, който значително подобри формата, с която дойде в Коматево.

В същото време Желко Петрович е поискал от ръководството на клуба да бъдат предложени нови договори на двама от основните футболисти в защита, пише „Меридиан мач“.

Става дума за централния бранител Димитър Пиргов и десния бек Филип Филипов, на които контрактите изтичат в края на сезона. Очаква се преговорите с двамата да бъдат финализирани бързо и договорите им да бъдат подновени до десетина дни.

Наскоро с Ботев преподписа друг защитник – Кристиан Димитров, който е трансферна цел на няколко родни и чужди клуба, а новият му договор стопира апетитите към него.

Подобни статии

Top