Редуцираха броя на новите положителни за COVID – 19 в Пловдив

Областният управител апелира за повече лична отговорност, носене на маски в закрити пространства и спазване на дистанция

144 е общият брой на пациентите с COVID – 19 от Пловдивска област, 81 от тях са само в Пловдив. Това обяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева днес. И макар по-рано през деня да бе съобщено, че новите случаи на сметката на Пловдив и областта са 6, то реално те са 4. По думите на Каназирева не става дума за грешка, а за разминаване с адресните регистрации.

Положителните за коронавирус са трима пловдивчани – мъж на 55 години, мъж на 61 години и жена на 43 години, двама от тях са в болница. Четвъртата положителна проба е на 41-годишна жена от Перущица.

Към днешна дата в Националната информационна система са регистрирани още 2 случая, при които е установено, че по лична хората се водят жители на област Пловдив, но от години живеят и работят в други области – мъжът, който е на 31 години, е в София, а жената – на 28 години, е в Стара Загора.

Към настоящия момент в болници се намират 15 души: в УМБАЛ „Св. Георги“ – 13, един от тях е интубиран; 2 са в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. 34 души са на домашно лечение. 95 пък са оздравелите. Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив е 1154.

Областният управител апелира за повече лична отговорност, носене на маски в закрити пространства и спазване на дистанция.

Подобни статии

Top