Редят висяща фотоизложба в „Капана“, център на вниманието са улиците на Пловдив

Творбите са на пловдивския фотограф Александър Карамфилов

Проектът „Лято в Капана“ дава възможност на най-различни изкуства да се поместят по калдъръма на творческия квартал. Новото събитие от поредицата е прекрасна висяща изложба под надслов „Из улиците на Пловдив и техните скрити съкровища“ на пловдивския фотограф Александър Карамфилов. Тя ще се проведе днес от 20,00 часа, мястото е ул. „Абаджийска“.

Фото паната ще надничат отвсякъде – от чадърите в цвета на трибагреника, от стените, от прозорците. Самата изложба също е посветена на улиците и техните скрити съкровища, на живота, кипящ по тях, на случките или обърнатата перспектива.

Александър Карамфилов започва да снима през 2016 година. Негови журналистически, артистични, архитектурни и пейзажни фотографии могат да се видят в редица пловдивски медийни издания. Зад гърба си той има две изложби и няколко награди от родни и международни конкурси. Александър е самоук, но е изградил собствен стил с абстрактен поглед. В творчеството му се забелязва преобръщане на границите, наблягане на черно-белия ефект и социална тематика. Александър не обича да обработва силно снимките си, нито да замаскира недостатъците на обекта или субекта, които реално го правят толкова истински.

„Лято в Капана“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година. Организатор е „Библиотека за идеи и събития“. Входът е свободен!

Подобни статии

Top