Реджеп Ердоган кацна във Варна

Турският президент вече е у нас

Самолетът на турския президент Реджеп Ердоган кацна на летище Варна при засилени мерки за сигурност, предаде bTV. След кацането държавният глава на южната ни съседка отпътува с кортеж от 20 автомобила. Мерките за сигурност на летище Варна остават затегнати.

Резиденция „Евксиноград“ събира тази вечер лидерите на ЕС и турския президент Реджеп Тайип Ердоган на историческа среща. В срещата ще участват председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейският съвет Доналд Туск.

Домакин на работната вечеря ще бъде министър-председателят Бойко Борисов. Срещата във Варна се смята за най-важната от процеса на председателството на България на ЕС, което София пое в началото на тази година.

Предстоящата среща между лидерите на ЕС и на Турция във Варна е необходима за нормализирането на отношенията между Съюза и Анкара. Това коментира българският министър-председател Бойко Борисов миналата седмица на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.

Преди заминаването си на срещата на високо равнище във Варна президентът на Турция заяви, че турските власти ще напомнят на Европа, че страната им няма да търпи двойни стандарти в отношенията си с ЕС.

Снимка: btv

Подобни статии

Top