„Река на биоразнообразието“ запечатва връзката ни с Марица

Проектът се осъществява като част от програмата „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и съдействието на Община Пловдив

Река Марица и нейното биологично разнообразие попадат във фокуса на интересна изложба, разказват от отдел „Култура“ към Община Пловдив. „Река на биоразнообразието“ разкрива каква е връзката на хората с  реката, какви са проблемите, пред които сме изправени в момента и защо си заслужава да работим за опазването на здравето на речната екосистема.

Проектът се осъществява като част от програмата „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и съдействието на Община Пловдив.

Тя е естествено продължение на разнообразието от проекти и инициативи, свързани с остров Адата и река Марица, осъществени като част от програма на Европейска столица на културата последните години. Целта на тези проекти е да се възобнови връзката на хората с реката чрез различни артистични и екологични инициативи. Пътуващата изложба „Река на биоразнообразието“ споделя и надгражда тези цели, като възпитава положително отношение и провокира интерес към природните дадености на град Пловдив.

Откриването й е в събота – 8 август, от 11,00 часа във фоайето на РПНМ – Пловдив.

Подобни статии

Top