Реконструират поредно междублоково пространство в район „Централен“

Ще се работи в карето между бул. „Цар Борис III Обединител“ 155 и 157, ул. „Богомил“ 1 и ул. „Цар Асен“

Администрацията на „Централен“ започва облагородяване на междублоковото пространство, заключено в карето между бул. „Цар Борис III Обединител“ 155 и 157, ул. „Богомил“ 1 и ул. „Цар Асен“. Затова се разбраха живеещите в зоната по време на обществено обсъждане с районния кмет Георги Стаменов и главния инженер на района Надежда Петрова.

По изрична молба на жителите и поет ангажимент от районната администрация, вече е изготвен проект и осигурено финансиране за реконструкцията, посочи Стаменов.

Планира се участъкът да се преасфалтира, да се реновират ВиК инсталацията и дъждоприемните шахти, да се ремонтира тротоарната настилка и да се постави ново осветление. Предстои да се възстановят тревните площи и да се засадят нови широколистни дървета. Предвидено е и изграждането на паркинг за автомобилите на живущите.

Щастлив съм, че хората от този микрорайон, който не е реконструиран от строителството на блоковете им, ще имат нова и модерна инфраструктура. С реализацията на този проект „Централен“ продължава устойчивата си политика за благоустрояване на междублокови пространства, коментира районният кмет.

Подобни статии

Top