Рекорден брой бебета се родиха през юли в АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“

117 новородени са проплакали в болницата през седмия месец на годината

117 бебета са проплакали в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Св. Георги“ през месец юли. Това е най-големият брой раждания от началото на годината, съобщават от болницата.

Оттам допълват, че по традиция през юли и август в лечебното звено на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив има най-много раждания.

До момента от началото на годината са родени 751 бебета. През 2020 г. техният брой за същия период на годината беше 1600, уточниха от Клиниката по АГ.

От утре – 2 август, до петък – 6 август, в АГ клиниката ще има безплатни консултации как бебетата лесно да започнат да сучат и какви са предимствата на майчиното мляко пред изкуственото хранене. Отговори на тези въпроси и още много индивидуални практически съвети ще получат майките в Клиниката по АГ на 3-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ 66.

Консултациите е ще се извършват на място в лечебното звено между 10.30 и 12.30 часа от акушерките Дора Мрянова, Адела Петрова и Блага Байлова. Започват от понеделник, 2 август, и ще продължат до петък включително в Клиниката по АГ,

Телефонът за контакти е 032 602 830.

С тази инициатива Клиниката по акушерство и гинекология ще отбележи Световната седмица на кърменето, която традиционно се провежда в началото на месец август.

Подобни статии

Top