Рекордите, засечени от полицията в Пловдив: 253 км/ч по магистралата, 170 в града

С разхлабването на противоепидемичните мерки се забелязва интензивен трафик, контролът ще бъде завишен

13 572 нарушения на скоростните режими са регистрирани на територията обслужвана от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Пловдив за периода от 1 януари до 8 май тази година, отчетоха от полицията в града под тепетата.

Според базата данни на сектора в участъците от АМ „Тракия“, които са обслужвани от областната дирекция, по този показател са констатирани 643 нарушения. В 19 от заснетите случаи водачите са управлявали превозните средства със скорост над 200 км/ч. Най- високата заснета скорост е от 253км/ч.

По пътищата в градски условия са установени 12 929 нарушения на скоростните режими, за които пловдивската полиция е издала 12 791 броя електронни фиша, а проверяващите служители са съставили 210 акта за установяване на административно нарушение на водачи на превозни средства, които са превишили максимално разрешената скорост за движение в населено място с над 50км/ч. Най- високата санкция, наложена на скоростен нарушител на територията на град Пловдив е в размер на 1 350 лв за заснето нарушение от 170 км/ч при движение на булевард в града. За това нарушение водачът е лишен от право да управлява превозно средство в рамките на три месеца и са му отнети 12 контролни точки.

Служителите на „Пътна полиция“ ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на пътя, които с агресивното си поведение зад волана застрашават живота и на останалите участници в движението на пътя. С разхлабването на противоепидемичните мерки се забелязва интензивен автомобилен  трафик и от полицията предупреждават, че контролът по установяване на нарушители управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества ще бъде завишен.

Подобни статии

Top