Рекордната ледена пързалка е все по-голяма атракция за пловдивчани

За първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина

Радостно е, че все повече пловдивчани посещават ледената пързалка и тя се превръща в любимо място, където те могат да се забавляват всеки ден. Това заяви кметът Здравко Димитров, който днес посети най-новата атракция в града.

Преди броени дни в Пловдив врати отвори най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров, като подобни има само във Виена и Москва. Тя е с обща площ от 4000 кв. м., като за първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина до фонтана „Деметра“, което прави карането на кънки още по-приятно.

Всяка година ледената пързалка е все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и гости от други градове обичат да карат кънки и чакат с нетърпение да я открием“, допълни още кметът.

Собственикът на пързалката Николай Денев сподели, че вече има цели групи с деца от други градове, които си запазват час.

И тази година Община Пловдив е осигурила децата от социалните домове в града да посещават пързалката безплатно.

1100 чифта кънки са на разположение на любителите на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се предоставят тренажори, с чиято помощ се обучават да се пързалят по леда.

Близо до съоръжението на пл. „Централен“ в момента се поставят коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. „Капана“ отново ще е готов да посрещне гости, а на пл. „Стефан Стамболов“ ще има детска музикална програма.

Подобни статии

Top