Рекордно ниски нива на заболеваемост в групата от 0 до 18 години - DC news

Рекордно ниски нива на заболеваемост в групата от 0 до 18 години

Броят на случаите при възрастните расте

По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи на COVID-19 в Пловдив и областта за изминалите 7 дни – от 16 юни до 22 юни – са 125. Броят на заразените спрямо предходния 7-дневен период е нараснал с 43 души, когато заразените за седмицата бяха 85 човека. Забелязват се възходящи нива при 14-дневната заболеваемост при възрастни, като те са достигнали до 30,06‰ на 100 000 души население.

Отбелязани са рекордно ниски нива и значителен спад в 14-дневната заболеваемост във възрастовата група от 0 до 18 години, като са достигнати нива до 4‰ на 100 000.

Значителният спад  в броя на хоспитализираните, който се забелязва последните две седмици, се запазва. Интубирани за периода няма.

За миналата седмица битката с болестта е загубил  един пациент, с придружаващо сърдечно заболяване, който е без проведена имунизация срещу COVID-19. При разглеждане на данните на седмична база не е установен нито един случай на COVID-19 в учебно заведение от областта.

За последните седем дни e установен един нов случай на заболял сред медицинския персонал в областта. Продължават да се извършват  епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретните случаи, съобщават от РЗИ.

Към днешна дата – според Националната информационна система – потвърдените случаи в Пловдив област са 104 564, починалите са 4780 души от началото на пандемията. Ваксинирани на територията на областта към днешна дата са 198 883.

Подобни статии

Top