Ректор, скулптор и бизнесмени влизат в УС на „Пловдив 2019“

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив

чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев и  бизнесменът Христо Гюлев са двете предложения на ГЕРБ за членове на Управителния съвет на общинската фондация „Пловдив 2019“. Това потвърди днес пред журналисти кметът Иван Тотев, който в понеделник обеща да каже имената на предложените за нови членове на УС.

„Тези хора са двама невероятни пловдивчани. Радвам се, че проф. Костянев и г-н Гюлев приеха поканата да стане част от екипа на фондация „Пловдив 2019″, защото този проект е свързан с град Пловдив и всички аспекти в самата програма на фондацията. В апликационната форма има толкова социални аспекти, които са важни за нас, че тежестта на хората в Управителния съвет, която те дават на проекта, е много важна“, посочи Тотев.

Още двама души ще попълнят съвета на фондацията на сесията утре. Очаква се да бъдат предложени директорът на КЦМ Никола Добрев, а също галеристът и скулптор Жорж Трак. Последният е номинация на съветниците от „Кауза Пловдив“.

До поредните рокади в състава на УС на общинската фондация,

която работи по проекта „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година“, се стигна след като на 19 юли четирима членове на УС подадоха колективна оставка. Пенка Калинкова, Мариана Чолакова, Люобзар Фратев и Милена Чакандракова хвърлиха демонстративно оставките си с аргумента, че няма комуникация с кмета и инициативата била политизирана. Те не бяха съгласни и с отстраняването на Манол Пейков от Управителния съвет.

Нови членове на съвета трябваше да бъдат гласувани на последната сесия на местния парламент преди ваканцията, но предложението беше оттеглено и оставено за септемврийската сесия.

Подобни статии

Top