Ремонтът на пловдивския околовръстен път сред най-важните проекти през 2021-ва

За необходимостта от спешен ремонт алармира областният управител Дани Каназирева

За необходимостта спешно да бъде ремонтиран обходният път на  Пловдив заради изключително лошото му състояние и сериозни предпоставки за възникване на ПТП алармира областният управител Дани Каназирева в писмо до зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и до председателя на УС на АПИ – Георги Терзийски.

В документа се посочва, че по пътното плътно има неравности, пукнатини и дупки по настилката, нарушени банкети и отводняване, които създават риск и  неудобство при шофиране по пътя. Каназирева подчертава, че това ще е един от приоритетните инфраструктурни проекти в областта през настоящата година и ще настоява, ако метеорологичните условия го позволят, ремонтните дейности да стартират още през март.

За този натоварен участък на околовръстния път на Пловдив сме получавали много сигнали от граждани и бизнеса, които имат обекти около него и го използват ежедневно. С години се бави  цялостната му реконструкция и в момента наистина е спешно да се направи ремонт, обяснява областният управител.

В писмото до отговорните институции пише, че въпреки положените многогодишните усилия на АПИ, на Областна администрация  и прилежащите на пътя общини, удвояването на югозападния обходен път на  Пловдив не е изпълнено.

Имайки предвид, че от започване на проектирането на обекта до одобряване на техническия проект и издаване на разрешение за строеж са необходими години за провеждане на процедурите по ЗУТ, ЗОЗЗ, ЗООС, ЗКН, ЗКИР, ЗДС, ЗОС и др., както и подзаконовите нормативни актове към тях, считам, че до започването на строителството, този участък от републиканския не може да остане в такова лошо състояние. Необходимо е спешно да се извърши текущ ремонт на съществуващия обходен път на гр. Пловдив, за което моля да предприемете своевременни и конкретни действия, пише още областният управител Дани Каназирева.

Подобни статии

Top