Ремонтът на подлеза с лъва приключва до седмица (СНИМКИ)

Ремонтът на подлеза с лъва приключва до седмица.

Такъв срок са дали на работниците от общинското предприятие „Жилфонд“ разбра репортер на DCNEWS.

В началото на юни ви съобщихме, че ремонтът на разбитото от вандали подземното съоръжение за пешеходци е стартирал, макар и с бавни темпове. Още тогава се очакваше той да бъде обновен за десетина дни. Оказа се, че за тази работа са нужни близо два месеца.

Ремонтират разбития подлез с лъва (СНИМКИ)

Реконструкцията се извършва от ОП „Жилфонд“ по нареждане на ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски. Средствата за обновяването му са от бюджета на предприятието, в чиито функции влиза и поддръжката на подлезите. От общината обясниха, че ще се използват материали, които ще са по-издържливи на вандалски прояви, отколкото досега.

Репортер на сайта обаче видя, че стените на подлеза са облицовани с талашитени плоскости, които ще бъдат прикрепени със специални лайсни. Очаква се лайсните да пристигнат другата седмица и да бъдат поставени.

Засега не е ясно дали в съоръжението отново ще има витрини, в които се слагаха плакати на различни събития от културния календар на общината. Сигурното е, че подлезът ще е по-чист, тъй като по него няма да има графити и драсканици, както и следи от ритници.

Солени санкции за тийнейджъри, трошили с ритници подлеза с лъва

Подобни статии

Top