Ремонтът на ул. „Юндола“ в „Западен“ започва до дни (СНИМКИ)

Реконструкцията на ул. „Белица“ приключва

Ремонтът на улица „Белица“ в „Западен“ ще завърши до дни и се очаква започва ремонт на ул. „Юндола“. В това се увериха зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и районният кмет Димитър Колев.

„Вече се полага основния слой асфалт, след него и износващият пласт. Времето е хубаво и съм убеден, че до края на седмицата ще приключим с „Белица“, заяви Пламен Райчев.

Обектът включва подмяната на 7100 км. метра асфалт, както и изграждане на дъждоприемните шахти. Оформят се и паркоместа в локалните платна на улицата. Общата стойност на ремонтните дейности на „Белица“ е 335 хиляди лева.

Веднага след завършването й стартира ремонта на съседната улица „Юндола“. Тя ще бъде преасфалтирана от обръщалото на автобуси № 10, 12, 26, 29 и 37 до събирането й със „Солунска“.

„Ще предложим в програмата на Общината за капиталови разходи да залегне и ремонт и улица „Орфей“ и тогава цялото това каре, западно от Математическа гимназия, в което живеят няколко хиляди души, ще придобие съвсем нов облик“, заяви зам-кметът Райчев.

„Тук изграждаме доста паркоместа, а след отпадане на извънредното положение ще открием и многоетажния паркинг, който е в непосредствена близост, така че проблемите с паркирането в този район ще бъдат разрешени“, допълни районният кмет Колев.

Подобни статии

Top