Ремонтът на улица „Борис Сарафов“  в „Южен“ напредва качествено и в срок

Ремонтират активно улици в „Южен“

Дейностите по реконструкция на улица „Борис Сарафов“ в район „Южен“ се осъществяват качествено и по предварително заложените срокове. Това стана ясно по време на днешната инспекция на обекта, която направиха зам.-кметът на Община Пловдив Пламен Райчев и кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

„Предвижда се да бъдат сменени бордюрите и основно да бъде ремонтирана и преасфалтирана отсечката между улиците „Иван Кесяков“ и „Дрин“, обясни кметът на района Костадин Язов. Той допълни, че ще бъдат положени 6 см битум и 4 см износващ пласт, който да гарантира здравината на настилката. При добро време се предвижда ремонтът да бъде завършен в рамките на този месец. След приключването на дейностите по улица „Борис Сарафов“ ще започне ремонт в отделни участъци на ул. „Асен Христофоров“ и бул. „Ал. Стамболийски“.

Сменена е и настилката на тротоара от северната страна на бул. „Никола Вапцаров“ в участъка между улиците „Димитър Талев“ и „Македония“. Също така с нов тротоар е и източната страна на бул. „Македония“ между „Кукуш“ и „Даме Груев“ срещу ст. „Спартак“.

„Целта на общината е да влезем в районите, където дълго време не са инвестирани средства за ремонт на вътрешните улици и това затруднява гражданите и нормалното придвижване в кварталите“, коментира зам.-кметът Пламен Рачев. По думите му „Борис Сарафов“ е била в окаяно състояние, защото не е ремонтирана от 30 години. За нейната цялостна реконструкция са отпуснати 200 хиляди лева от общинския бюджет.

Подобни статии

Top