Ремонтът в ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград продължава, децата учат в другото крило

Учениците започнаха учебната година в нормален ритъм

Учениците от асеновградското ОУ „Ангел Кънчев“ започнаха в нормален ритъм новата учебна година, съобщи кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Директорът на учебното заведение Галина Милева, заедно с учителския колектив, са създали организация до приключване на строителните дейности в засегнатия корпус да не се провеждат занятия.

Без да се затруднява провеждането на учебните часове поетапно се извършва укрепване на всички 22 стаи.

В момента в училището се обучават около 400 деца и работят близо 50 учители.

Ситуацията тук е от няколко години. Служителите са работили в обстановка, която не е била подходяща. От 2013 г. има постъпили сигнали в община Асеновград. Докладни записки са изпращани от бившите директори на учебното заведение Йордан Варадинов и Костадин Райчев. Чрез писмата си те са съобщавали, че таванът в няколко стаи пропада, спукал се е разширителен съд на парното, хлътнали са паркетите“, обясни Грудев.

В докладната, която е пристигнала в община Асеновград от настоящия директор на ОУ „Ангел Кънчев“ Галина Милева, също се сигнализира за проблемите. Ръководството на общинската администрация изпрати екип на място. Бе направено конструктивно обследване със съвременен рентгенов апарат. Изследването установи провисване на плочата с 15 сантиметра.

На извънредно заседание на Общински съвет – Асеновград от резерва бюджета на общината бяха прехвърлени 160 000 лева и по Закона за обществените поръчки бе избрана фирма-изпълнител, която трябва да извърши конструктивно укрепване на сградата. В момента вече текат ремонтните дейности в училището, като учебният процес протича нормално.

Подобни статии

Top