Ремонти в 22 училища в Пловдив, в „Любен Каравелов“ започват в старата сграда

До началото на учебната година ремонтите ще приключат навсякъде

В 22 училища в Пловдив се извършват ремонти преди началото на учебната година, съобщиха за DCNEWS от общинския отдел „Образование“. Оттам увериха, че до 15 септември реконструкциите ще приключат навсякъде и няма да има учебни заведения, в които учебният процес да бъде смущаван от строителни дейности.

Единствено в СУ „Любен Каравелов“ първият учебен ден няма да бъде в обновената сграда по проекта за ремонт на образователна инфраструктура, финансиран от ОПРР. Довършителните дейности там не са приключили, въпреки че видимо санирането и ремонта на двора са завършили. Първият звънец ще бъде ударен в старата сграда, а кога ще бъде откриването на новата, засега не е ясно.

В по-голямата си част ремонтите в учебните заведения са включвали шпакловане, боядисване и освежаване на класни стаи и коридори. Освен това някъде са били подменени подовите настилки, изциклен и боядисан паркета.

Най-сериозен ремонт е извършен в ЕГ „Иван Вазов“. В бившата Руска гимназия са ремонтирани 7 класни стаи и пет помещения в общежитието. Извършени са няколко частични ремонта на покриви, но те вече са приключили. Монтирано е евакуационно осветление в две учебни сгради, а СУ „Патриарх Евтимий“ е с нова система за мълниезащита и в двете си сгради.

На места са ремонтирани училищните огради и санитарните възли, добавиха още от отдел „Образование“. Средствата за строителните дейности са или от делегираните бюджети на училищата, или от резерва за аварийни ремонти, уточниха оттам. Няма данни обаче за точната обща сума, на която възлизат дейностите.

Подобни статии

Top